ONTSTAAN VAN EL-FUTURO STREETWEAR

Toen ik afgelopen zomer was afgestudeerd van mijn studie International Business and Management aan de HvA, was ik vooral aan het nadenken wat ik graag daarna wilde doen. Het laatste jaar van mijn studie had ik vooral meer praktijkervaring opgedaan met mijn stage bij social media agency, Wannahaves, waar ik mijn passie voor voetbal kon combineren met een assiterende rol met betrekking tot social media. Het tweede halfjaar schreef ik mijn scriptie voor 433, over het verder groeien in de E-sports industrie, die op dit moment de grootste Instagram community ter wereld is. Met al die ervaringen op zak was het nu aan mij om een keuze te maken. Ik was er voor mezelf wel uit dat ik niet full-time wilde gaan studeren. Het zou of full-time werken worden of een combinatie van werken en studeren, het laatste is het uiteindelijk ook geworden. 


Vooral in het laaste jaar van mijn studie was het duidelijk dat ik iets met mijn passies voor kleding of voetbal wilde gaan doen. Uiteindelijk, heb ik ervoor gekozen om part-time te gaan studeren, in de vorm van een éénjarige bachelor master in Sportsmanagement, aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam. Daarnaast, wilde ik graag het avontuur aangaan van het opstarten van een eigen kledingmerk. Ik vond het zelf vroeger en nog steeds leuk om veel met kleding bezig te zijn. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik goed gekleed over straat loop en om die reden wilde ik eigenlijk iets gaan opstarten. Het merk wat ik wilde gaan uitwerken moest naar mijn mening dicht bij mijn eigen normen en waarden liggen, waar ik mij goed bij voel. Daar is uiteindelijk een unisex kledingmerk uitgerold, met de naam EL-FUTURO STREETWEAR. Het merk heeft deze naam gekregen, omdat ik vind dat de huidige generatie waarin ik leef als eerste een positivie impact kan maken op de grootste sociale problemen die zich op dit moment afspelen in de samenleving. Daarom denk ik dat deze generatie de toekomst is. De naam “el-futuro” wat in het Nederlands “de toekomst” betekent is een combinatie van gelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar ook de gelijkheid tussen rassen, geaardheid en religie. 


Nadat ik met de naam meer dan tevreden was, moest er nog een andere belangrijke stap worden gezet voordat ik met een fabrikant in gesprek kon gaan. Deze stap was het uitwerken van het logo van het merk en het uitwerken van het design voor de kleding die ik wilde gaan verkopen. Zelf heb ik niet de kennis en skills om zo’n design digitaal uit te kunnen werken. Gelukkig heb ik tijdens mijn stage met genoeg graphic designers samengewerkt waardoor het voor mij niet moeilijk was om dat ook rond te krijgen. Samen met een graphic designer heb ik mijn idee besproken. Vervolgens, was zij daarmee aan de slag gegaan. Uiteindelijk, kwam de graphic designer met 10 verschillende voorbeelden voor het logo en voor het design wat ik op mijn producten wilde laten printen. Op die manier ben ik stapsgewijs gaan werken naar het eerste contact met de fabrikant. Er was alleen nog één stap die ik zelf ondernam, dat was het maken van een sample. Door de hulp van mijn moeder was ik staat om een sample te maken, om die vervolgens langs te brengen bij de fabrikant. 


Geschreven door: Mees Kors (Oprichter EL-FUTURO STREETWEAR)

1 reactie

  • Heel veel succes. Ziet er heel
    leuk uit.
    Lukt dit niet, kun je ook nog fotomodel worden.
    Groetjes

    Ank van der Meij

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd