DE PRODUCTIE

Zoals ik mijn vorige blog afsloot over het opstarten van mijn eigen kledingmerk, was er nog één belangrijke stap die gezet moest worden, namelijk het maken van een sample. De verwachtingen die ik had voor het sample was het laten terugkomen van het aspect streetwear. Daarmee bedoel ik dat de trui oversized zou moeten vallen. Daarnaast wilde ik dat mijn trui een turtleneck heeft waar het logo van EL-FUTURO STREETWEAR op kwam te staan.

De stoffen die ik nodig had, heb ik zowel in de winkels als online gekocht, zodat ik met de juiste producten aan de slag kon gaan. Met de hulp van mijn moeder zijn de patronen gemaakt voor mijn trui en heeft ze vervolgens met de stoffen het sample kunnen maken. Toen deze stap was afgerond, ben ik vervolgens op zoek gegaan naar een fabrikant die voor mij de truien kon gaan produceren.

Het was voor mij erg lastig om de juiste fabrikant te vinden, omdat ik nog geen ervaring heb met het produceren van kleding. Ik heb mij dan ook laten leiden door de manier van communiceren met de fabrikanten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik de mensen achter de schermen kan zien die voor het bedrijf werken. Het geeft mij een gevoel van vertrouwen als ik face-to-face met het bedrijf in contact kom. Uiteindelijk kreeg ik op die manier het juiste gevoel om met een fabrikant aan de slag te gaan. 

Vanwege COVID-19 wilde ik zo min mogelijk risico nemen met het samenwerken met buitenlandse fabrikanten. In verband met eventuele reisbeperkingen is het voor mij ook toegankelijker om met een Nederlandse partij samen te werken, in plaats van een buitenlandse partij.

Nadat ik alle voors en tegens heb afgewogen, ben ik uiteindelijk met Mainland Fashion uit Hoogkarspel in zee gegaan. Toen ik besloten had met Mainland Fashion samen te gaan werken, zijn we eerst aan de slag gegaan met het maken van het sample. Ik wilde namelijk dat het zoveel mogelijk overeenkomt met het sample dat ik gemaakt had met mijn moeder. 

Het eerste sample was nog niet wat ik ervan verwacht had. Er was naar mijn mening nog niet met de juiste materialen gewerkt. Na een aantal keren overleg en bezoek aan de fabrikant, kwam ik samen met hen uit op de juiste samenstelling van de materialen. Ook zaten die materialen goed voor de pasvorm die ik in gedachten had voor de streetwear truien. Vervolgens wilde ik voor de zekerheid ook een sample laten maken door de fabrikant in een andere maat om te kijken of de pasvorm hetzelfde bleef. Dat was niet het geval, gelukkig ben ik daar op tijd achter gekomen anders waren de andere maten niet in de juiste pasvorm geweest en had dat ook zo z’n financiële gevolgen gehad voor mij. 

Nadat dit probleem ook was opgelost, ben ik samen met fabrikant begonnen aan het design dat op de trui zou komen. Belangrijk daarbij was het uitmeten van de grootte van het design en op welke plaats het moet staan op de trui. Ik wilde namelijk op de voorkant een bepaalde tekst met de naam EL-FUTURO en de stad Parijs, waar de collectie op gefocust is. Dit design aan de voorkant moet op dezelfde hoogte komen te staan als het design aan de achterkant van de trui, het symbool van Parijs, de Eiffeltoren. Zodra dat was geregeld en besproken, werd het productieproces in gang gezet. De fabrikant zou ongeveer 5 weken nodig hebben om de truien te produceren en te laten bedrukken met het design. Het bedrukken is gedaan door een partner van Mainland Fashion. Nadat de productie was afgerond werden de truien naar mij opgestuurd. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd