DE INTRODUCTIEFASE

Nadat de kleding geleverd was, moest er nog veel gebeuren voordat het merk live kon gaan. In deze nieuwe aflevering van mijn blog neem ik jullie mee in de volgende stappen van de ontwikkeling van EL-FUTURO STREETWEAR.

Het eerste wat ik nodig had waren de social media kanalen om zo mijn doelgroep te bereiken die ik voor ogen heb met het merk. Denk dus aan Instagram, Facebook, Linked-In, maar ook TikTok.

Verder moest er een domeinnaam geclaimd worden voor de website. Gelukkig was EL-FUTURO nog vrij, dus kon ik direct aan de slag met het maken van mijn website. Ik heb ervoor gekozen gebruik te maken van het e-commerce platform Shopify. Dit platform biedt tegen maandelijkse betalingen verschillende designs aan voor de website. Bovendien heeft Shopify verschillende betalingsregelingen voor mijn klanten. Naast deze opties, kan ik ook mijn social media accounts linken met de webshop voor snellere doorverwijzingen.

Tot slot heb ik nog een e-mailadres aangemaakt voor EL-FUTURO STREETWEAR (info@el-futuro.com).

Op het moment dat dit allemaal klaar stond, was er één belangrijk aspect dat nog gedaan moest worden voordat ik online kon gaan met het merk, namelijk het fotograferen van de collectie. De locatie van de shoot moest natuurlijk passen bij de industrieële stijl die past bij streetwear. Daarom is de shoot gedaan bij de lichtfabriek in Haarlem. Voor de shoot heb ik hulp gekregen van twee goede vrienden die de fotografie op zich wilden nemen. Daarnaast heb ik twee andere vrienden gevraagd of zij model wilden zijn bij de shoot. Het was mijn bedoeling om tijdens de fotoshoot zoveel mogelijk content te maken voor zowel de website als voor de posts op social media.
Na de shoot was het wachten op de foto’s zodat ik die kon gaan gebruiken voor de website. Ik wilde de foto’s ook gebruiken om alvast wat teasers te posten op de socials van EL-FUTURO STREETWEAR.

Eindelijk was het dan zo ver…de website ging live! Vanaf dat moment was het voor iedereen in binnen- én buitenland mogelijk om producten online te bestellen.
Een ander middel waarvan ik gebruik maak is influencer marketing, met name om naamsbekendheid te creëren bij de doelgroep van EL-FUTURO STREETWEAR.
Tot slot ben ik ook met streetwear winkels in gesprek om ervoor te zorgen dat mijn collectie op meerdere plekken te koop is.

Als ik nu terugblik op de periode van de eerste brainstorm over mijn eigen kledinglijn tot en met de eerste twee maanden live van EL-FUTURO STREETWEAR, dan heb ik geleerd dat een goed netwerk ontzettend belangrijk is om je plannen te verwezenlijken. Als je de juiste mensen kent die je kunnen helpen met het maken van een sample, een fotoshoot of het ontwerpen van je logo en designs op de kleding, kost dat zoveel minder tijd en moeite in plaats van dat je het allemaal zelf zou doen. Natuurlijk is het belangrijk om onderdeel te zijn van het gehele proces, maar het scheelt enorm veel tijd als je sommige activiteiten kan laten doen door mensen die je kent en die er ook nog eens goed in zijn!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd